side-area-logo

Miscancell huurt hal op Kleefse Waard in Arnhem

Miscancell heeft met ingang van 1 januari 2017 een hal gehuurd op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. In deze hal zal de pilotopstelling van Miscancell komen te staan en zal de eerste cellulose geproduceerd worden. 

Tijdens Innovate:Arnhem in oktober 2016 had Miscancell een stand in deze hal. De hal zou ideaal zijn voor de pilotopstelling en bleek ook te huur te zijn. Er zijn meteen spijkers met koppen geslagen en BKC heeft de hal gehuurd.

Miscancell ondertekent huurcontract

De proefinstallatie van Miscancell op de Kleefse Waard

Op het IPKW plaatsen we de proefinstallatie, de extruder die de cellulose zal produceren. Met de proefinstallatie kan vraag en aanbod en het productieproces goed gemonitord worden. Doel is om alles zo te verfijnen dat op een zo duurzame en optimale manier de cellulose geproduceerd zal worden.

Met de start van de proefinstallatie op het IPKW is het de ambitie om na een jaar ervaring door te groeien naar een grote installatie van 15000 ton per jaar wat kan uitlopen tot 40.000 ton per jaar. Voor zowel IPKW, de gemeente Arnhem en Miscancell zal dit een enorme boost geven in duurzaamheid en werkgelegenheid.

De keuze voor het IPKW als plaats voor de proefopstelling is door haar praktische ligging aan het water en snelle uitweg naar Duitsland (waar ook miscanthusplantages staan). Daarnaast sluit het karakter van het IPKW als vooruitstrevend en duurzaam aan bij de ideeën van Miscancell.

Voor meer informatie over de Kleefse Waard: www.ipkw.nl

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share