ENGLISH

over ons

De bouwstenen voor de toekomst

Totale valorisatie van miscanthus

Over ons

Miscancell is gespecialiseerd in de totale valorisatie van miscanthus, we halen alles uit het gewas. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige biobased grondstoffen als cellulose en lignine.

We hebben een uniek proces ontwikkeld om deze waardevolle stoffen te produceren met zo min mogelijk chemische stoffen (worden volledig geregenereerd in het proces/gesloten kringloop), energieverbruik en massaverlies.

Mogelijkheden van miscanthus

Dat cellulose en lignine hele waardevolle grondstoffen zijn voor de papierindustrie en het een flinke verduurzaming geeft van onder andere asfalt is nu wel bewezen. Maar er kan nog veel meer uit de grondstoffen die wij met ons proces uit de miscanthus raffineren.

Zo werken we samen met partners in de keten aan het vervangen van diverse petrochemische producten door producten op basis van lignine, hemicellulose, hoogwaardige fenolen en andere planteigen stoffen (waaronder biologische vanilline).

Waar kunnen wij u mee helpen?

Of het nu gaat om het inzetten van duurzame cellulose of lignine in bestaande productieprocessen of de het telen van miscanthus als biogrondstof. Onze specialisten zorgen voor een op maat gemaakte oplossing.

Neem contact met ons op. We vertellen er graag meer over.